niedziela, 14 kwietnia 2013

Razem

Dobrze w kuchni się pichci razem. Razem kroi, razem szatkuje, razem przyprawia albo inaczej jeden robi kruszonkę drugi kroi śliwki by potem razem zaglądać do piekarnika czy już gotowe...I mam wrażenie, ze jak razem... to inaczej smakuje. Eksperyment się udał, Charkot potwierdził, Pio jeszcze czeka...a Gorzka...jak zwykle to nie jej broszka.

Owoce zapiekane pod kruszonka z winem Choya


12 śliwek pokrojonych na ćwiartki
2 twarde jabłka pokrojonych w dużą kostkę
łyżka cukru
cynamon
dwie łyżki wina Choya

Kruszonka

3 łyżki masła
4 łyżki mąki
3 łyżki cukru

Układamy owoce w naczyniu do zapiekania, posypujemy cukrem, cynamonem i polewamy winem. mieszamy. robimy szybka kruszonkę i posypujemy owoce. Zapiekamy 20 minut w temp. 200 stopni...Podajemy ze śmietanką lub gałka ulubionych lodów

1 komentarz: