niedziela, 16 marca 2014

Chariet vel Chary

Czasem na dębowej następuje powiew orientu...jedni lecą do Japonii, inni przebierają się za wietnamskie parówki sojowe a ja w garconierze pichcę ulubione curry

Curry z kurczaka


podwójna pierś z kurczaka marnowana w marynacie (czosnek, chili, oliwa, sól, pieprz)
2 czubate łyżki czerwonej pasty curry
3 garście groszku mrożonego
pietruszka posiekana
czerwona papryka pokrojona na kawałki
pokrojony omlet z 3 jajek
jeden pomidor pokrojony na ósemki
łyżka oleju kokosowego
puszka mleka kokosowego
sól
pieprz


Na patelni rozgrzewany olej, dodajemy pastę curry i smażymy chwile. Dodajemy kurczaka. Po około 3 minutach dodajemy paprykę, groszek, pomidor i zalewamy mlekiem kokosowym. Mieszamy i dusimy chwile. Następnie dodajemy omlet i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy pietruszką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz