niedziela, 16 marca 2014

Kukurydza

Pio zapragnął kremu z kukurydzy to ma...Sycąca, zdrowa zupa plus duet słodko-gorzki znowu wygrywa

Krem z kukurydzy



2 puszki kukurydzy
3 ziemniaki obrane i pokrojone
2 cebule pokrojone drobno
1 litr bulionu warzywnego
2 łyżki masła
3 łyżki śmietany 18%
1 papryczka chili pokrojona drobno
sól
pieprz
kurkuma do smaku
papryka słodka w proszku do smaku
1/2 łyżeczki imbiru
1 ząbek czosnku

Kukurydze poddusić na maśle z czosnkiem, cebulą i chili około 10 minut. Zalać bulionem i dodać ziemniaki. Gotować do miękkości. Zblendować zupę i doprawić do smaku przyprawami i śmietaną. Można podawać z naciosami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz