sobota, 18 stycznia 2014

Kiti

Kiti jestem taki głodny...Kiti głodny, Kiti zły, Kiti ma wtedy bardzo ostre kły...Kiti najedzony śpi...

Pasta z pieczarkami, szynką, serem dojrzewającym i pietruszką


makaron szpinakowy tagliatelle
10 gr szynki wiejskiej pokrojonej w paski
10 gr sera dojrzewającego
4 pieczarki pokrojone w plasterki
łyżka masła
3 ząbki czosnku pokrojone drobno
1 cebula posiekana drobno
pęczek pietruszki posiekany
200 ml śmietanki
sól
pieprz

Ugotować makaron. W tym czasie na maśle zeszklić cebule, dodać pieczarki, szynkę , czosnek i chwile poddusić. Dolać śmietankę i zredukować sos. Dodać ser i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wrzucić ugotowany makaron, zamieszać,i posypać pietruszką.

1 komentarz: