środa, 19 czerwca 2013

Doskonałość

Pomimo żaru na dębowej razem z Dziewką zrobiliśmy doskonałość, znaną w Owocach i Warzywach, znaną w Sofie i paru innych miejscach. Doskonałość jemy na ciepło, na zimno, z lodami, z powidłami, bitą śmietaną czy świeżymi owocami...bo doskonałość polega na tym, że zawsze smakuje wybornie. I njaważniejsze doskonałości nie można zepsuć...

Brownie



2 tabliczki czekolady
2 łyżki kakao
10 krówek
4 jajka
120 gr cukru
150 gram mąki 
łyżeczka sody
175 gr masła
100 gram migdałów
sól

Składniki oprócz jajek, mąki, krówek i sody umieszczamy w malakserze i ucieramy 5 minut. Następnie na przemian dodajemy jajka i mąkę z sodą. Formę smarujemy masłem i wysypujemy odrobina kakao. Wykładamy ciasto i wkładamy w nie krówki. Pieczemy 18 minut w piekarniku o temp. 160 stopni. Uwaga, środek powinien być lekko ścięty. Studzimy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz