wtorek, 18 czerwca 2013

Drukarnia

Pycha ta pasta -mówi Dziewa.
No co Ty...zrobię i 100 razy lepszą.
Na prawdę?
No pewka...
No to robimy.

Pasta z pomidorów z łagodnym ajvarem i dojrzewającym serem korycińskim



opakowanie ulubionego makaronu
puszka pomidorów
6 pomidorów koktajlowych pokrojonych na połówki
2 łyżki ajvaru łagodnego
1 cebula pokrojona w kostkę
2 ząbki czosnku pokrojone w plasterki
bazylia
ser dojrzewający koryciński
oliwa
sól
pieprz

Ugotować makaron al dente. Na patelni zeszklić na oliwie cebulę i czosnek. Dodać pomidory z puszki i pół puszki wody. Dusić 10 minut. Dodać ajvar, sól, pieprz i bazylie. Wymieszać z ugotowanym makaronem dodając odrobinę wody z gotowania makaronu. Rozkruszyć ser i wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz